Spitalul Clinic nr. 3, Neurochirurgie - "Prof. Dr. Nicolae Oblu"

Adresa: Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iasi,
Str. Ateneului nr. 2,
700309 - IASI
ROMANIA
Telefon: +40 232 264271
Fax: +40 232 473676
Web: www.neuroiasi.ro
E-mail: neuroiasi@neuroiasi.ro
Secretariat: neuro_is@rdslink.ro



Sectii

Spitalul este clinic universitar cu specialitatile neurochirurgie, neurologie, oftalmologie-neuro-oftalmologie, anestezie - terapie intensiva, radiologie - neuroimagistica, explorari functionale, analize medicale, anatomie patologica, neuro si  viscero-craniului si colona vertebrala.

Spitalul este amplasat intr-o cladire de 6 etaje si este structurat astfel: Clinica Neurochirurgie I cu 70 de paturi, Clinica Neurochirurgie II cu 61 de paturi, Clinica Neurochirurgie III cu 25 de paturi, Clinica Neurologie I cu 50 de paturi, Clinica Neurologie II cu 40 de paturi, Clinica Oftalmologie cu 45 de paturi, Sectia ATI cu 30 de paturi.
Neurochirurgie I, II, III

Secţiile I, II si III de Neurochirurgie asigură serviciu de gardă permanentă pentru urgenţe pentru o populaţie aron­dată de circa 6 milioane locuitori din întreaga zona a Moldovei.
Neurologie I, II

Clinica a II-a Oftalmologie

Clinica a II a oftalmologie a început să funcţioneze ca secţie de oftalmologie generală în anul 1960 în cadrul Spitalului Parhon sub conducerea Prof Dr. S. Buiuc şi odată cu înfiinţarea spitalului de neurochirurgie în 1973 s-a mutat în cadrul acestuia devenind clinică universitară.  De la înfiinţare şi până în 1996 a fost condusă de Prof. Dr. S. Buiuc iar din 1996 a venit la con­du­cerea Clinicii Prof. Dr. Costin Dănuţ.
Clinica A.T.I.

Clinica ATI este structurată în două departamente: anestezie şi terapie intensivă, unde îşi desfăşoara activitatea 5 medici, 38 cadre medii si 15 cadre auxiliare.
Sectia U.P.U.

Activitatea secţiei U.P.U. a Spitalului Clinic de Urgenţă  “Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi se desfăşoară de 10 ani pe direcţii multiple: evaluare primară, secundară, echilibrare şi stabilizare a parametrilor vitali, terapie în urgenţă şi investigaţii complexe ale cazurilor de urgenţe neurologice adulţi, neurochirurgicale adulţi şi copii, oftalmologice adulţi şi copii, cazuri de politraumă prin mecanisme multiple (accidente rutiere, accidente de muncă, agresiuni etc.) precum şi patologie medicală complexă care se adresează spitalului nostru.
Clinica Radiologie II (Stomato-Neuroradiologie)

Clinica Radiologie II (Stomato-Neu­roradiologie) a fost înfiinţată în 1996, prin hotărârea Biroului Senat al UMF "Gr. T. Popa" Iaşi, după reorga­ni­zarea serviciului de radiodiagnostic, care a funcţionat în cadrul Spitalului nr. 3 Iaşi din anul 1972.

Analize Medicale
Explorari Functionale

Tipuri de explorari ce se executa in laboratorul de explorari functionale:

    Potentiale evocate
    Electromiografii si viteze de conducere nervoase
    Electroencefalografii
    Electrocardiografii


Laborator de Anatomie Patologică şi Prosectură

Capacitatea serviciului este de  7 ca­mere (laboratoare, birouri, sala necrop­sii, cameră frigorifică, capela mortuară, muzeu cu preparate macros­copice ana­tomo-patologice).

                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Avem nevoie de opinia ta...